Project Description

The new program for Community Christian Church calls for a 1,000 seat worship space complete with back of house, green room, and video production serving their contemporary style of worship. In order to maintain the intimacy they currently enjoy, the worship space was designed on two levels. Paying homage to their existing yellow EIFS building, members of Community Christian Church refer to themselves as “the Yellow Box” campus. The addition’s back of house maintains this identity as the worship space seems to grow out of the new yellow box. The curved walls which form the back and front walls of the worship space are clad in green metal panels contrasting the back of house spaces and leading visitors to the transparent gathering space connecting the new and existing buildings together.