Project Description

A new 450 seat worship addition has been connected to the east side of what was once the original church nave. The nave has been converted into a large gathering space/narthex for the congregation. The original balcony was removed in the former nave and the renovated space now houses a library and conference room with the original tall cathedral ceiling providing a dramatic interior volume. Additional space included in the 20,300 sf addition incorporates religious education classrooms at the main level, future youth fellowship, and classroom space in the lower level. On the west side of the building a new formal entry with a canopy on axis with the sanctuary has been added. The previous entry and library spaces were remodeled into new offices and a meeting space to improve functionality of the administration area.